יום ראשון, 19 במרץ 2017

עלי גפן ממולאים

כבר שנים שאני מכינה עלי גפן ממולאים מהמתכון הזה, 

זה מתכון שאילתרתי לאחר שחיפשתי ברשת משהו שיזכיר לי את העלי גפן שסבתא שלי ז"ל הייתה מכינה.


זהירות זה ממכר וטעים!


המתכון לא קשה אבל קצת מאתגר.


2 צנצנות עלי גפן משומרים

שקית אורז פרסי

500 גרם בשר טחון- אפשר ערבוב מכמה סוגים

מעט פיטרוזליה וכוסברה

1 בצל בינוני

תבלינים:גראם מסלה, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה, מלח

אופן ההכנה:
מטגנים מעט את הבצל עד שקיפות,מוסיפים את הבשר טחון והפיטרוזליה והכוסברהמתבלים היטב.
עד שהבשר מבושל.שהבשר מוכן מערבבים אותו עם האורז.
את עלי הגפן שמים בקערה מלאה מים ומדי פעם מחליפים.
מתחילים לגלגל את עלי הגפן,בתחתית סיר שמים עלי גפן פרוסים ומעליהם את עלי הגפן המוכנים
כשהכל מוכן שמים על האש.
בקערית שמים מעט שמן, חצי לימון טרי וחצי כוס מיםשופכים היטב על הכל מכסים ומבשלים.



אם נשאר מהמילוי אפשר לאכול אותו כך.. הוא טעים...


המילוי לעלי גפן מוכן 


עלי הגפן מוכנים לפני בישול 

מבושלים!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה